תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

תזונה ואנדומטריוזיס

שינוי אורח חיים ותזונה יכולים להפחית סימפטומים של אנדומטריוזיס, להפחית כאבים, להקל על הפרעות במערכת העיכול, לחזק את המערכת החיסונית, להעלות את הסיכוי להרות ולשפר את איכות החיים.

התאמת ההנחיות, התזונה והתפריט צריכה להיות אישית לפי מיקום הנגעים והסימפטומים, ורצוי להתייעץ עם דיאטנית המומחית באנדומטריוזיס. עם זאת, יש מספר כללים שיכולים לעזור לכולן ומתבססים על הפחתת מזונות המעוררים דלקת וצריכת מזונות המפחיתים דלקת:

1. הימנעי משומן רווי ושומן טרנס: מטוגנים, מרגרינה, חמאה, צ'יפס, מלאווח, ג'חנון, בורקסים, דברי מאפה, מוצרי חלב עתירי שומן, חטיפים, חלקים פנימיים של בשר, בשר אדום, בשר טחון – המבורגר, קבב, נקניקיות, נקניקים.

2. התמקדי באוכל טרי: לא מעובד, לא משומר, לא מתועש, ללא חומרים משמרים, ללא אימולסיפירים, ללא מתחלבים ועוד.

3. הרבי באכילת מזונות עשירים בחומצות שומן חיוניות: שמן זית, דגים, אבוקדו, אגוזי מלך, זרעי פשתן, גרעינים, זרעים, צנובר.

4. הקפידי על דיאטה עשירה בוויטמינים ואנטיאוקסידנטים - נוגדי חמצון. הדרך לכך עוברת באכילת ירקות טריים מכל הצבעים עם שמן זית, אגוזים, גרעינים וזרעים.

5. הימנעי מעישון.

6. הפחיתי אלכוהול, קפאין, גלוטן וסוכרים.

7. בדקי בבדיקות דם אם את סובלת מחסרים תזונתיים, ושקלי נטילת תוספי תזונה בהתאם.

 

חזרה למרכז לטיפול באנדומטריוזיס