תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

מידע למטופלות חדשות במרכז לאנדומטריוזיס

איך להתכונן לדייט הראשון

  •  היסטוריה רפואית: הכיני את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, כגון סיכומי אשפוז רלוונטיים, בדיקות אולטרסאונד, MRI, היסטרוסקופיה, סיכומי ניתוחים ובדיקות דם (אם בוצעו לאחרונה).
  • תרופות ותוספי תזונה: ערכי רשימה מסודרת של התרופות שאת נוטלת כיום, כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה ומידע על רגישות לתרופות.
  • רקע משפחתי: חשוב לברר היסטוריה משפחתית של מחלות גינקולוגיות, קרישיות יתר, מחלות אונקולוגיות או כל מחלה משמעותית אחרת.
  • ניהול יומן תסמינים: עד לפגישה הראשונה מומלץ לנהל יומן תסמינים וטריגרים להופעת תסמיני המחלה - מתי מופיעים הכאבים (למשל, כאבים בזמן מחזור, ביוץ, קיום יחסי מין, מתן שתן, יציאות או פעילות גופנית)., מהי דרגת החומרה שלהם, איך הם משפיעים על חיי היום-יום שלך (האם את מחסירה ימי עבודה או לימודים).
  • רשימת שאלות: הכיני רשימת שאלות שתרצי לשאול במהלך הפגישה, כגון:כיצד מתבצע האבחון, מהן אפשרויות הטיפול, מהם הסיכונים או תופעות הלוואי של הטיפולים, איך המחלה עשויה להשפיע על פוריות?
  • ליווי: מומלץ  ורצוי להגיע עם מלווה לתמיכה רגשית ולשמיעה משותפת של המידע שיוצג במהלך הביקור.


מה צפוי בבפעם הראשונה?

  • שיחת היכרות ותשאול רפואי מעמיק: בשיחה יעלה כל מה שהתכוננת אליו מראש, כמו מחלות רקע, תרופות ורגישויות. חשוב שתהיי כנה ותפרטי ככל האפשר גם בנושאים רגישים - המידע הזה חשוב לתהליך האבחון.
  • בדיקה גינקולוגית ובדיקת אולטרסאונד: מטרת הבדיקות היא לאתר מוקדים או סימנים לאנדומטריוזיס/אדנומיוזיס באגן ובמקומות שכיחים אחרים. באולטרסאונד ניתן להתרשם ממבנה הרחם והשחלות, לזהות ממצאים חריגים (כגון אנדומטריומות) ולבחון את ניידות איברי האגן ויחסי הגומלין ביניהם.
    אם את חשה חוסר נוחות או חשש, את יכולה לבקש נוכחות של איש צוות נוסף ו/או להשתמש במשקפי מציאות מדומה (VR) שיכולים להפחית כאבים וחששות.
  • סיכום והמלצות: בסיום הבדיקה תקבלי הסבר מהרופא/ה על הממצאים והמלצה על המשך תהליך האבחון והטיפול. ייתכן שתתבקשי לעבור בדיקות נוספות, כמו אולטרסאונד ייעודי, MRI או בדיקות דם. יש אפשרות שתופני לייעוץ של מומחים נוספים, כגון אורולוגיה או כירורגיה.
    הטיפול יותאם לבחירתך ובהתחשב במצבך. ייתכן שתקבלי המלצות על שינויים באורח החיים, כמו תזונה, פעילות גופנית או תמיכה רגשית, שעשויים להקל על התסמינים.


לוגיסטיקה

ודאי שיש בידייך את כל המסמכים הדרושים, כולל טופס התחייבות (טופס 17 או אסמכתא תקציבית). בדקי  בטופס ההתחייבות שמופיעים 2 קודים לבדיקה: 9255L - בדיקת רופא גינקולוג + 76830 - US וגינלי.

איך מדברים איתנו? טלפון מזכירות: 03-5305999; מייל: Endo@sheba.health.gov.il; מייל לפנייה לאחיות: ahot.endo@sheba.health.gov.il

איפה מוצאים אותנו? בניין נשים ויולדות, קומה ראשונה.